Business Consultant ERP

Join the Newminds in Agri ERP business!
Newminds Make IT Happen BV is een groeiend bedrijf dat op zoek is naar nieuwe collega´s die verantwoordelijkheid en passie hebben om bedrijfsprocessen te vertalen naar ERP-oplossingen.
Vanwege de sterke groei zoeken wij voor hen;

Business Consultants ERP
(Dynamics NAV/Business Central)

Newminds bouwt aan ERP-oplossingen voor de Agri Food branche!
Een paar jaar geleden hebben zij de keuze gemaakt om hun ERP-oplossingen voor de Agri-industrie volledig te standaardiseren in een Cloud oplossing vanuit Azure. Met als resultaat een prachtig product: AGRIO Software!

Inmiddels zijn ze hard op weg om met deze software Europa te veroveren, maar daar hebben ze wel hulp bij nodig! Dit is de reden dat wij voor Newminds op zoek zijn naar business consultants die de implementaties bij de klanten gaat begeleiden om de groei van Newminds verder vorm te geven. Er zijn hierbij mogelijkheden voor zowel junior als senior Business Consultants.

De functie;
Als Business Consultant ben je een sparringpartner voor de Newminds klanten. Middels jouw helicopterview analyseer je complexe bedrijfsprocessen, breng je de ondernemingsbehoeften in kaart en zorg je voor de juiste gedigitaliseerde oplossingen.
Je begeleidt implementatietrajecten die lopen van het vooronderzoek tot en met testscenario’s, trainingen en livegang. Hierbij ondersteun je de klant in de te nemen beslissingen en heb je een adviserende rol richting het management en de directie. Ook ben je betrokken bij salestrajecten zodat je van het prille begin tot implementatie en oplevering betrokken bent. Jouw uiteindelijke doel hierbij is de klanten te helpen het maximale uit hun ERP-systeem te halen zodat de klant met hoge efficiëntie zijn activiteiten kan uitvoeren.

Jouw profiel;
Je bent iemand die verantwoordelijkheid pakt en behoefte heeft om in grote mate van vrijheid te werken. Je hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen met goede communicatieve vaardigheden.

Verder;

 • Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding met een ICT- of bedrijfskundige richting
 • Wij zoeken bvoor Newminds professionals met diverse achtergronden:
  • Jr Business Consultants hebben minimaal een Bedrijfskundige achtergrond en hebben een grote interesse om met klanten te werken en processen te digitaliseren. Je hebt hierbij 0 – 5 jaar werkervaring, bent bereid te leren en je breed te ontwikkelen waarbij Newminds zorgt dat je de noodzakelijke opleiding en training krijgt in ERP toepassingen en de Agri oplossing van Newminds.
  • Business Consultants hebben kennis en werkervaring op het gebied van ERP en bij voorbaat gewerkt met Dynamics Nav en/of Business Central. Newminds zorgt dat je getraind wordt in hun AGRIO software zodat je de klanten optimaal kunt ondersteunen.
 • Je hebt kennis en/of affiniteit van bedrijfsprocessen en ERP-oplossingen
 • Bij voorkeur kennis van Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV)
 • Kennis van agile/scrum is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Beheersing van de Duitse en Franse taal is mooi meegenomen en zou handig zijn

Jouw competenties;

 • Zelfstandig en verantwoordelijk
 • Analytisch en helicopterview
 • Leergierig en stressbestendig
 • Planningsvaardigheden en oplossingsgericht
 • Mondeling en schriftelijk communiceren (doorvragen, adviseren, presenteren, documenteren)

 Standplaats;
Zwolle en/of Hengelo

Het Newminds aanbod;              

 • Een zelfstandige en verantwoordelijke functie in een internationale high tech IT omgeving
 • De mogelijkheid om mee- en door te groeien met een innovatief softwarebedrijf, met oog voor persoonlijke groei/opleiding
 • Onderdeel van een team van 25 professionals bestaande uit Business Consultants, Developers en Customer Service Engineers
 • Een informele sfeer met korte lijnen
 • Vrijheid in de uitvoering van je werk
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, winstuitkering en 27 vakantiedagen
 • Vanzelfsprekend word je uitgerust met de juiste middelen zoals een leaseauto, laptop en mobiele telefoon.
 • Daarnaast hebben ze lekkere koffie, lunchen ze op vrijdag altijd met heerlijke broodjes en zullen zij (na Corona) ook weer regelmatig de week gezellig met z’n allen afsluiten.

Over Newminds;
Newminds is gespecialiseerd in het digitaliseren van bedrijfsprocessen gebaseerd op Microsoft Dynamics Navision en Business Central met kantoren in Hengelo en Zwolle. Hierbij richt Newminds zich op de Agri-markt en Field Service toepassingen met hoogwaardige kennis van deze specifieke branches. Deze kennis heeft Newminds omgezet in standaard ERP-oplossingen die vanuit de cloud voor klanten geïmplementeerd worden. SPATIO Software is de complete serviceproces automatisering voor de ondersteuning en planning van serviceactiviteiten in de buitendienst. AGRIO Software is standaard software met complete procesautomatisering voor de handel en verwerking van aardappelen, uien en ander veldgewas. En APPX Software zorgt voor de webapplicaties en mobile apps (iOS/Android) voor zowel de AGRIO als de SPATIO activiteiten om mobiel werken, in welke vorm dan ook, mogelijk te maken inclusief de data uitwisseling met de ERP omgeving. Make your mind up!

‍Hoe lijkt jou dat?
Spreekt jou deze business consultant functie aan en wil je meer weten? Reageer dan nu!
Ik maak graag kennis met je en ga graag met jou in gesprek over deze interessante functie.
Een kennismaking kan hier (safe) op onze vestiging in Hengelo of middels een video call. Na werktijd kennismaken is tevens een optie.
We horen graag van je!