Software Engineer

Over Dasko;

Dasko is een in 1913 opgericht familiebedrijf en vandaag de dag een internationaal opererende transportorganisatie gespecialiseerd in gekoelde en vriestransporten en opslag.
In drie landen heeft Dasko vestigingen en er werken meer dan 400 collega’s. Met 180 transportcombinaties is Dasko een betrouwbare logistieke dienstverlener en een trendsettende onderneming.

De functie;

In de rol van Software Engineer bij Dasko ontwikkel en onderhoud je ons eigen ontwikkelde platform “Daskoel”, wat geschreven is met PHP/Laravel als basis. Daskoel is onze omgeving waar modules in zijn ontwikkeld die andere software niet voor elkaar konden krijgen. Denk daarbij aan koppelingen (API) tussen pakketten, een eigen kloksysteem inclusief eigen hardware en een verzuimregistratiesysteem.

Veel van de benodigde operationele en financiële data komen uit ons hoofdsysteem Navitrans, wat gebaseerd is op Microsoft Dynamics Business Central (Navision).

Het IT team dat internationaal opereert is jong, snelgroeiend en bestaat op dit moment in Nederland uit een Functioneel Applicatiebeheerder, 2 Systeembeheerders , Informatie Data analist en een IT manager. In zowel Duitsland als Polen is er een IT administrator. Tevens werkt Dasko met externe IT partners. Je staat er dus nooit alleen voor, er zijn altijd (IT) collega’s om te overleggen en te sparren.

Je werkt nauw samen met jouw collega’s uit het internationale IT team. Kenmerkend voor de sfeer binnen het team is dat er een no-nonsens cultuur heerst en men zeer behulpzaam is naar elkaar. Er is veel flexibiliteit en vrijheid in hoe zaken uitgevoerd worden. Het IT team heeft een belangrijke rol binnen onze organisatie.

Kom je ons team versterken, dan wordt jouw standplaats Almelo. Binnen Dasko ben jij degene die zowel front- end als back-end de touwtjes in handen heeft op het gebied van softwareontwikkeling. Je draagt bij aan het optimaal functioneren en het vertalen van veranderingen in bedrijfsprocessen naar systeemwijzigingen of uitbreiding van functionaliteiten. Hierbij is er veel ruimte voor jouw ideeën en inbreng.

Wat ga je doen?

 • Ontwikkelen en beheren van software;
 • API-koppelingen maken met bestaande pakketten;
 • Analyseren en uitwerken van wensen vanuit de organisatie;
 • Schrijven van documentatie.

Wie ben jij?

Je hebt een proactieve houding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent goed in het stellen van prioriteiten. Naast hard werken, beschik je over een gezonde dosis humor. Je werkt graag in teamverband en hecht waarde aan een goede samenwerking.

Wat verwachten wij van jou?

 • Minimaal een afgeronde mbo-4 opleiding richting IT;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring;
 • Brede en ruime kennis van PHP/Laravel;
 • Kennis en ervaring met Linux (Debian);
 • Ervaring met SQL, MySQL, Python en Docker;
 • Kennis van Dynamics business Central (C-Side\Extension AL) is een pre;
 • Ervaring in de transportsector is een pre;
 • In bezit van rijbewijs B;
 • Kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal*.

*Heb je weinig of geen kennis van de Duitse taal? Geen probleem, we kunnen je bijscholen middels een cursus.

Hoe lijkt jou dat?

Spreekt jou deze functie jou aan en wil je meer weten? Klik op REAGEER NU! Of mail, bel, WhatsApp me.
Ik maak graag kennis met je en ga graag met jou in gesprek over deze interessante functie.
Na werktijd kennismaken is tevens een optie.

Mail: laurens@ritr.nl
Telefoon: 0650-911 985