Technisch Product Specialist ERP Dynamics NAV / Business Central


Onze opdrachtgever implementeert Microsoft Dynamics Business Central ERP oplossingen voor productiebedrijven en heeft specifieke oplossingen voor de Agri- en Field Service industrie.
Een paar jaar geleden hebben zij de keuze gemaakt om hun ERP-oplossingen voor de Agri en Field Service industrie volledig te standaardiseren in een Cloud oplossing vanuit Azure. Met als resultaat sterke groei van hun activiteiten!

Ze zijn hiermee hard op weg om met hun software Europa te veroveren, maar daar hebben zij wel hulp bij nodig! Hierdoor zijn wij voor hen op zoek naar een Technisch Product Specialist voor de afdeling Customer Service om hun klanten te begeleiden in het oplossen van problemen en het invoeren van nieuwe functionaliteiten.

De functie:
Als Technisch Product Specialist ben je de vraagbaak voor klanten m.b.t. de functionaliteit in de Navision/Business Central omgeving en acteer je dus als de applicatiebeheerder van de klant. Hierbij denk je met de klant mee, los je problemen op en zorg je voor het implementeren van nieuwe functionaliteit. Je hebt dus intensief contact met de aan jouw toegewezen klanten over verschillende vraagstukken en wensen die geïmplementeerd moeten worden.
Doelstelling hierbij is om samen met je collega’s van Customer Service ervoor te zorgen dat klanten optimaal bediend worden in de uitvoer van de SLA’s en het implementeren van uitbreidingen van de bestaande functionaliteit.

Jouw profiel:
Je hebt een klantgerichte instelling en met je analytisch vermogen kun je snel tot de kern van een probleem doordringen. Daarbij heb je procesmatig inzicht en kun je dit goed vertalen naar de juiste oplossing in de systemen. Je bent bereid je verder te ontwikkelen om te zorgen dat je bijblijft in de nieuwste technieken op ERP gebied zodat je klanten ook in de toekomst optimaal kan blijven ondersteunen. Daarbij vind je het leuk om in een internationale omgeving te acteren met een grote diversiteit aan activiteiten.

Verder:

 • Je hebt een afgeronde MBO/HBO opleiding richting Applicatiebeheer of ICT
 • Je hebt ca. 3 jaar werkervaring en affiniteit met bedrijfsprocessen en applicaties
 • Kennis van Microsoft Dynamics Navision of Business Central is een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Beheersing van de Duitse taal is zeker een pré

Jouw competenties:

 • Technisch brede oriëntatie in de IT
 • Zelfstandig en verantwoordelijk
 • Analytisch en klantgericht
 • Leergierig en stressbestendig
 • Kan mondeling en schriftelijk goed communiceren

Het aanbod:           

 • Een zelfstandige en verantwoordelijke functie met een prettige en collegiale werkomgeving
 • Focus op specifieke branches en Microsoft-technologie
 • De mogelijkheid om mee- en door te groeien met een internationaal en innovatief softwarebedrijf
 • Een informele sfeer met korte lijnen
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

De organisatie:
Dit mooie bedrijf is gespecialiseerd in het digitaliseren van bedrijfsprocessen gebaseerd op Microsoft Dynamics Navision en Business Central met kantoren in Hengelo en Zwolle. Hierbij richten zij zich op de Agri-markt en Field Service toepassingen met hoogwaardige kennis van deze specifieke branches. Deze kennis hebben zij omgezet in standaard ERP-oplossingen die vanuit de cloud voor klanten geïmplementeerd worden.

 • Hun eerste software oplossing wordt toegepast als complete procesautomatisering voor de handel en verwerking van aardappelen, uien en ander veldgewas.
 • Hun tweede software oplossing wordt toegepast voor de complete automatisering voor de ondersteuning en planning van serviceactiviteiten in de buitendienst. Bestaande uit een volledig geïntegreerd planbord voor de planner en app voor de service engineer in de buitendienst.

De afdeling zorgt hierbij voor de webapplicaties en mobile apps (iOS/Android) voor beide software oplossingen om mobiel te kunnen werken, in welke vorm dan ook, mogelijk te maken inclusief de data uitwisseling met de ERP omgeving.

Hoe lijkt jou dat?
Spreekt jou deze Technisch Product Specialist functie jou aan en wil je meer weten? Reageer dan nu!
Ik maak graag kennis met je en ga graag met jou in gesprek over deze interessante functie.
Een kennismaking kan hier (safe) op onze vestiging in Hengelo of middels een video call. Na werktijd kennismaken is tevens een optie.
We horen graag van je!